Здоров'я

Як знизити шанси розвитку злоякісних пухлин: перелік продуктів, які відмінно протидіють раку

Віктор Глухенький
904
1
Дівчина та схематичний приклад одного з варантів здорового харчування. Фотоколаж: РБК-Україна
Журналісти сайту BLIK.ua ретельно промоніторили провідні наукові ресурси та численні поради лікарів-онкологів й склали перелік продуктів харчування, які знижують ризик розвитку ракових пухлин.

Провідні світові вчені довели, що ризик розвитку злоякісних пухлин напряму залежить від способу життя та харчування. 

Журналісти сайту BLIK.ua склали список продуктів, які довели свою здатність захищати людину від раку.

Цитрусові. Ці фрукти зменшують небезпеку певних пухлин, включаючи майже невиліковний рак підшлункової залози, шлунка, травної системи та верхніх дихальних шляхів.

Капуста броколі. Цей овоч містить компонент сульфорафан, що сприяє смерті пухлинних клітин і зменшує розмір злоякісних утворень. Це довели численні лабораторні дослідження та результати дослідів на тваринах.

Бобові. Регулярне вживання бобів (квасолі зокрема) дає певний захист від пухлин шлунково-кишкового тракту. Крім того, це високопоживний продукт, який корисно вживати щодня і з інших причин.

Морква. Щоденне вживання цього овочу істотно зменшує ризик пухлин передміхурової залози, легенів і шлунка. Морква корисна як в сирому вигляді, так в приготованому і навіть у формі соку.

Помідори. Томати містять лікопін, що володіє дивовижним протираковим впливом. З’їдайте не менше одного-двох овочів щодня.

🔥 Читайте також: В Україні зникла можливість ранньої діагностики раку: не працює єдиний апарат для ПЕТ-КТ досліджень.