Кулінарія

Як позбутися смороду риби на кухні після приготування їжі: дієві поради для дружин рибалок і не тільки

Віктор Глухенький
564
1
Жіночка та риба. Фото: freepick
Журналісти сайту BLIK.ua посерфили мережею та відібрали надійні поради, як швидко позбутися запаху риби після її приготування ефективними та простими способами.

Запах риби, який часто перетворюється на сморід, з’являється через леткі сполуки сірки та аміаку, які виділяються під час термічної обробки. 

Ці речовини дуже швидко вбираються у повітря та кухонні поверхні, створюючи стійкий та дуже неприємний аромат. 

Тому важливо знати, як ефективно усунути запах риби після її готування. Сайту BLIK.ua інформує.

Як швидко позбутися запаху риби

✅ Провітрювання кухні. Це – найпростіший і найшвидший спосіб. Просто слід відкрити вікна та створити протяг. Свіже повітря допоможе швидко вивітрити неприємні запахи.

✅ Використання лимона. Цей фрукт є природним нейтралізатором запахів. Лимоном треба протерти робочі поверхні або прокип’ятити у каструлі воду з додаванням лимонних часточок й вимити нею.

✅ Чудово поглинає рибний запах звичайний оцет. Варто поставити миску з оцтом на кухню на кілька годин або протирайте ним робочі поверхні.

✅ Активоване вугілля та сода. Ці природні й дешеві абсорбенти поглинають неприємні запахи. Розсипте трохи харчової соди на поверхнях або поставте миску з активованим вугіллям поряд.

✅ Кавова гуща. Вона не лише усуває запахи, але й залишає приємний аромат. Поставте невелику чашку з кавовою гущею біля плити.

🔥 Читайте також: Чому в оселі виникає «старечий сморід»: науковці знайшли причину й дали поради, як з ним боротися.