Кулінарія

Курка Кунг Пао: рецепт традиційної китайської страви з провінції Сичуань від Ярославського

Анастасія Станіславська
483
Курка Кунг Пао. Ілюстративна світлина. Фото: uk.vijest
Кулінар і суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився рецептом Курки Кунг Пао – традиційної китайської страви з провінції Сичуань, що поєднує в собі гостроту, аромат і простоту приготування.

Курка Кунг Пао – це класична страва китайської кухні, яка походить із провінції Сичуань. Вона відома своїм унікальним поєднанням гострого, солодкого та солоного смаків, а також яскравим ароматом, що надають соус із соєвого соусу, часнику, імбиру та гострого перцю.

Рецепт Курки Кунг Пао, яким поділився Володимир Ярославський у своєму Instagram, досить простий і підходить навіть для домашнього приготування. 

Інгредієнти

  • 250 г м’якоті стегна курки
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • сіль, перець

Соус:

  • 1 ст. л. цукру
  • 30 г білого сухого вина
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 60 г води
  • сіль
  • імбир -  2 см
  • 4 зубчики часнику
  • сушений маленький чилі 
  • 2 ст. л. сичуанського перцю
  • біла частина зеленої цибулі
  • 100 г арахісу

Приготування

  1. Нарізати курку кубиком 1,5 × 1,5 см, додати сіль, соєвий соус, крохмаль, усе перемішати, влити трохи олії й залишити на 15 хвилин.
  2. Готуємо соус - змішуємо всі інгредієнти.
  3. Нарізати пластинками імбир і часник, брати білу частину зеленої цибулі - приблизно пару ложок.
  4. Обсмажуємо арахіс і відкладаємо (можна взяти вже обсмажений).
  5. На пательні обсмажуємо на олії сушений та сичуанський перець, додаємо замариновану курку, обсмажуємо, додаємо часник, білу частину цибулі й імбир, перемішуємо, вливаємо соус і всипаємо арахіс. Ще трохи тушкуємо, щоб загустити соус - і готово.
  6. Подавати із зеленою цибулею та свіжим чилі вже для краси.
  • На додачу до основних інгредієнтів у рецепт часто додають бланшовані броколі, моркву, нарізане стебло селери або різнокольоровий солодкий перець. Подають Курку Кунг Пао традиційно з паровим рисом.

Читайте також: Слоєні палички з ковбасою і сиром: Ектор Хіменес-Браво показав рецепт свого улюбленого перекусу