Полякова показала, як готує неймовірно смачну паску: сімейний рецепт від української зірки
Напередодні Великодня Оля Полякова поділилася улюбленим рецептом традиційної паски. Співачка запевняє, що її варіант настільки простий, що з ним впорається навіть новачок, а результат – завжди пишний і смачний.
Щороку, напередодні Великодня, господині активно шукають найкращі рецепти для приготування паски, аби здивувати родину смачними і пишними витворами.
На своєму YouTube-каналі артистка Оля Полякова опублікувала свій фірмовий сімейний рецепт паски, яка, за її словами, завжди виходить вдалою – м’якою, пишною й ароматною.
Інгредієнти
Для тіста:
- 18 яєць: 18 жовтків, 9 білків
- 550 г цукру
- 1 кг 200 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)
- 400 г вершкового масла
- цедра 1 лимона
- цедра 2 апельсинів
- сік 2 апельсинів
- ваніль
- 5-7 г солі
- ізюм, замочений у коньяку або у воді
Для глазурі:
- 9 холодних яєчних білків
- 11 ст.л цукру
Для опари:
- 300 мл молока
- 300 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)
- 75 г живих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
Приготування:
- Опара: Візьміть 300 мл молока і обережно змішайте з 75 г дріжджів. Додайте 300 г борошна (чим вищий вміст білка, тим смачніша буде паска!) та 1 чайну ложку цукру. Все добре перемішайте і залиште на 30 хвилин у теплому, темному місці, щоб опара підійшла.
- Тісто: Розділіть 9 яєць на білки та жовтки. Білки залиште для глазурі, а жовтки відправте в комбайн разом з ще 9 цілими яйцями. Додайте 550 г цукру і добре збийте до утворення пишної пінки. Потім натріть цедру з 2 апельсинів та вичавіть сік. В отриману масу додайте раніше приготовлену опару, поступово додавайте борошно та цедру апельсинів. Замішуйте тісто до однорідності.
- Додавання родзинок та масла: Замочіть родзинки в коньяку або воді на 1 годину. Коли тісто вже майже готове, додайте 400 г м'якого вершкового масла невеликими шматочками, а також ваніль за смаком. Якщо тісто здається занадто густим, додавайте трохи молока або соку апельсинів. Якщо ж воно занадто рідке, підсипте борошно. Залиште тісто на 20 хвилин для відпочинку, після чого вимішуйте ще 10-15 хвилин.
- Формування пасок: Обережно викладіть тісто на змащений килимок і розділіть його на порції так, щоб у кожній формі тісто займало не більше 1/3 об'єму. Для цього найкраще сформувати тісто в кульки. Накрийте паски рушниками і залиште на 30 хвилин для підйому.
- Випікання: Розігрійте духовку до 190°C і випікайте паски протягом 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160-170°C і випікайте ще 30 хвилин. Важливо не відкривати духовку під час випікання!
- Глазур: Для глазурі збийте 9 холодних яєчних білків з 11 столовими ложками цукру до утворення піни. Прикрасьте ще теплі паски глазур'ю та посипкою за смаком!
Читайте також: Як легко пофарбувати яйця в золотий колір на Великдень: простий домашній метод