Клопотенко поділився рецептом корисної страви: боул із лососем, який хочеться готувати щодня
Відомий український кулінар Євген Клопотенко запропонував приготувати боул із кіноа та лососем — збалансовану та ситну страву, яка стане улюбленою як для поціновувачів правильного харчування, так і для тих, хто просто любить смачно поїсти.
Боул – це страва, яку подають у глибокій мисці, складаючи її з різноманітних інгредієнтів, що зазвичай є свіжими та корисними. Всі складові гармонійно поєднуються, створюючи смачний і поживний мікс.
Боул став популярним серед прихильників здорового харчування, оскільки дозволяє легко збалансувати білки, жири та вуглеводи, а також багатий на овочі та свіжі продукти.
Інгредієнти
- 30 г кіноа
 - 50 г томатів чері
 - 1/2 шт. авокадо
 - 40 мл соєвого соусу
 - 1 ст. л. оливкової олії
 - сіль до смаку
 - 100 г свіжого лосося
 - 10 г бейбі шпинату
 - 2 скибки лимона
 - 10 г мікрогріну
 
Приготування
- Крок 1: Відваріть 30 г кіноа в 100 мл води на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.
 - Крок 2: Поріжте навпіл 50 г томатів чері та наріжте половину авокадо на скибочки.
 - Крок 3: Змішайте 40 мл соєвого соусу, 1 ст. л. оливкової олії та сіль за смаком. Поріжте 100 г свіжого лосося скибочками і занурте в соус на кілька хвилин.
 - Крок 4: Викладіть у тарілку відварену кіноа, томати, лосось, авокадо та 10 г бейбі шпинату. Прикрасьте 2 скибочками лимона та 10 г мікрогріну.
 
Боул із кіноа та лососем можна приготувати заздалегідь, узяти з собою на роботу або зробити частиною сімейної вечері. Він легко адаптується під будь-які смаки: замість лосося можна використати курку або навіть тофу, а овочі обрати сезонні.
Читайте також: Як замаринувати та приготувати шашлик: рецепти й поради для головної страви на природі