Клопотенко поділився рецептом корисної страви: боул із лососем, який хочеться готувати щодня
Відомий український кулінар Євген Клопотенко запропонував приготувати боул із кіноа та лососем — збалансовану та ситну страву, яка стане улюбленою як для поціновувачів правильного харчування, так і для тих, хто просто любить смачно поїсти.
Боул – це страва, яку подають у глибокій мисці, складаючи її з різноманітних інгредієнтів, що зазвичай є свіжими та корисними. Всі складові гармонійно поєднуються, створюючи смачний і поживний мікс.
Боул став популярним серед прихильників здорового харчування, оскільки дозволяє легко збалансувати білки, жири та вуглеводи, а також багатий на овочі та свіжі продукти.
Інгредієнти
- 30 г кіноа
- 50 г томатів чері
- 1/2 шт. авокадо
- 40 мл соєвого соусу
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль до смаку
- 100 г свіжого лосося
- 10 г бейбі шпинату
- 2 скибки лимона
- 10 г мікрогріну
Приготування
- Крок 1: Відваріть 30 г кіноа в 100 мл води на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.
- Крок 2: Поріжте навпіл 50 г томатів чері та наріжте половину авокадо на скибочки.
- Крок 3: Змішайте 40 мл соєвого соусу, 1 ст. л. оливкової олії та сіль за смаком. Поріжте 100 г свіжого лосося скибочками і занурте в соус на кілька хвилин.
- Крок 4: Викладіть у тарілку відварену кіноа, томати, лосось, авокадо та 10 г бейбі шпинату. Прикрасьте 2 скибочками лимона та 10 г мікрогріну.
Боул із кіноа та лососем можна приготувати заздалегідь, узяти з собою на роботу або зробити частиною сімейної вечері. Він легко адаптується під будь-які смаки: замість лосося можна використати курку або навіть тофу, а овочі обрати сезонні.
Читайте також: Як замаринувати та приготувати шашлик: рецепти й поради для головної страви на природі