Кулінарія

Клопотенко поділився рецептом корисної страви: боул із лососем, який хочеться готувати щодня

Анастасія Станіславська
41
Боулу з кіноа та лососем. Фото: з YouTube
Євген Клопотенко розкрив секрет приготування яскравого боулу з кіноа та лососем — він не лише корисний, а й напрочуд смачний. Така страва чудово підійде для обіду або легкої вечері.

Відомий український кулінар Євген Клопотенко запропонував приготувати боул із кіноа та лососем — збалансовану та ситну страву, яка стане улюбленою як для поціновувачів правильного харчування, так і для тих, хто просто любить смачно поїсти.

Боул – це страва, яку подають у глибокій мисці, складаючи її з різноманітних інгредієнтів, що зазвичай є свіжими та корисними. Всі складові гармонійно поєднуються, створюючи смачний і поживний мікс.

Боул став популярним серед прихильників здорового харчування, оскільки дозволяє легко збалансувати білки, жири та вуглеводи, а також багатий на овочі та свіжі продукти.

Інгредієнти

  • 30 г кіноа
  • 50 г томатів чері
  • 1/2 шт. авокадо
  • 40 мл соєвого соусу
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль до смаку
  • 100 г свіжого лосося
  • 10 г бейбі шпинату
  • 2 скибки лимона
  • 10 г мікрогріну

Приготування

  • Крок 1: Відваріть 30 г кіноа в 100 мл води на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.
  • Крок 2: Поріжте навпіл 50 г томатів чері та наріжте половину авокадо на скибочки.
  • Крок 3: Змішайте 40 мл соєвого соусу, 1 ст. л. оливкової олії та сіль за смаком. Поріжте 100 г свіжого лосося скибочками і занурте в соус на кілька хвилин.
  • Крок 4: Викладіть у тарілку відварену кіноа, томати, лосось, авокадо та 10 г бейбі шпинату. Прикрасьте 2 скибочками лимона та 10 г мікрогріну.

Боул із кіноа та лососем можна приготувати заздалегідь, узяти з собою на роботу або зробити частиною сімейної вечері. Він легко адаптується під будь-які смаки: замість лосося можна використати курку або навіть тофу, а овочі обрати сезонні.

Читайте також: Як замаринувати та приготувати шашлик: рецепти й поради для головної страви на природі