Італійський шеф назвав найчастіші помилки при приготуванні пасти: ось що ви робите не правильно
Паста готується швидко, потребує мінімальних інгредієнтів і дозволяє отримати ситну страву без особливих зусиль. Але через популярність пасти в соцмережах множаться сумнівні поради, які, за словами кухарів, здебільшого лише псують результат, повідомляє CNET.
Шеф ресторану De Majo Restaurant & Terrace у Венеції Філіппо де Маркі поділився найчастішими помилками, яких припускаються вдома.
Одна з них – перевіряти готовність, кидаючи спагеті в стіну.
«Це не найкращий спосіб визначити ступінь готовності…», – наголошує кухар, пояснюючи, що краще просто спробувати ниточку.
Не менш поширене хибне уявлення – додавання оливкової олії у воду. За словами шефа, вона лише залишається на поверхні та не допомагає уникнути злипання. Ефективніше – достатня кількість води, правильна каструля й помішування в перші хвилини варіння.
Де Маркі наполягає варити пасту з відкритою кришкою, а сіль додає не для пришвидшення кипіння, а лише для смаку. Шеф також застерігає не виливати всю воду після варіння, адже крохмаль допомагає соусу краще «чіплятися» до макаронів.
Також він додав, що промивати пасту холодною водою не можна.
- Раніше ми писали, як готувати цілющу пасту, яку радив легендарний лікар Амосов.