Секрет хрусткої квашеної капусти: простий рецепт на осінь від відомої кулінарної блогерки
Квашена капуста – класика української кухні, яку восени готують у кожній оселі, тому кулінарні блогери цієї пори діляться з українцями перевіреними рецептами.
Восени приходить час робити домашні заготівлі, і традиційна страва, без якої не обходиться жодна кухня, це квашена капуста. У кожної господині свій секрет ідеального смаку, але кулінарна блогерка Юлія Сенич ділиться простим і перевіреним рецептом.
Необхідні продукти
- капуста – 1 кг
- морква – 50 г
- сіль – 22 г
- лавровий лист
- перець горошком
Своєрідним секретом у цьому випадку можна вважати, що багато рецептів квашеної капусти йдуть із цукром, тоді як тут авторка взагалі не згадує про цей інгредієнт.
Як приготувати квашену капусту
- Нашаткуйте капусту тонкою соломкою, а моркву натріть на великій тертці. З’єднайте овочі в глибокій мисці, додайте сіль і добре помніть руками, щоб з’явився сік.
- На дно чистої банки покладіть лавровий лист та кілька горошин перцю. Потім щільно утрамбуйте капусту шарами, кожен раз притискаючи, аби вона була повністю занурена в сік. Якщо рідини бракує – капуста може потемніти й зіпсуватися.
- Банку залиште без кришки в теплому місці на три доби. Щодня проколюйте капусту дерев’яною шпажкою, щоб вийшли гази, і притискайте ложкою, повертаючи її під сік.
Через три дні страва готова. Зберігайте капусту в холодильнику прямо в розсолі, адже він допомагає зберегти хрусткість і аромат