Кулінарія

Експерт розкрив, як приготувати ідеальні смажені яйця: олія та вершкове масло не потрібні

Євген Чепур
567
Яєчня. Фото: freepik
Кулінарний експерт Генрі О’Коннор поділився секретом приготування ідеальних смажених яєць без олії та масла. Для цього знадобиться лише один простий інгредієнт – жирні вершки.

Багато хто вважає, що для смачної яєчні або омлету обов’язково потрібно використовувати вершкове масло або рослинну олію. Але експерт з яєць Генрі О’Коннор, засновник проєкту Better Eggs, радить зовсім інший підхід. Про це пише Express.

За словами фахівця, секрет у тому, щоб замість будь-якої олії додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків.

«Дайте вершкам кілька секунд закипіти, а потім розбийте яйця і смажте, поки білки не схопляться. У результаті отримаєте золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток, що не поступається ресторанним сніданкам», – пояснює він.

О’Коннор додає, що цей спосіб особливо добре підходить для смажених яєць, хоча і для яєчні-бовтанки він також працює. За його словами, вершки надають страві глибокого смаку, якого неможливо досягти, використовуючи вершкове масло.

Під час нагрівання вода з вершків випаровується, а молочний жир і білки залишаються на сковорідці, концентруючи смак і створюючи карамелізовану скоринку.

«Приготування яєць у вершках – це справжня розкіш. Коли вершки карамелізуються, вони додають глибину смаку, а білки залишаються ніжними, жовтки кремовими. Це невелика зміна, яка робить величезну різницю», – каже Генрі.