Експерт розкрив, як приготувати ідеальні смажені яйця: олія та вершкове масло не потрібні
Багато хто вважає, що для смачної яєчні або омлету обов’язково потрібно використовувати вершкове масло або рослинну олію. Але експерт з яєць Генрі О’Коннор, засновник проєкту Better Eggs, радить зовсім інший підхід. Про це пише Express.
За словами фахівця, секрет у тому, щоб замість будь-якої олії додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків.
«Дайте вершкам кілька секунд закипіти, а потім розбийте яйця і смажте, поки білки не схопляться. У результаті отримаєте золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток, що не поступається ресторанним сніданкам», – пояснює він.
О’Коннор додає, що цей спосіб особливо добре підходить для смажених яєць, хоча і для яєчні-бовтанки він також працює. За його словами, вершки надають страві глибокого смаку, якого неможливо досягти, використовуючи вершкове масло.
Під час нагрівання вода з вершків випаровується, а молочний жир і білки залишаються на сковорідці, концентруючи смак і створюючи карамелізовану скоринку.
«Приготування яєць у вершках – це справжня розкіш. Коли вершки карамелізуються, вони додають глибину смаку, а білки залишаються ніжними, жовтки кремовими. Це невелика зміна, яка робить величезну різницю», – каже Генрі.
- Раніше ми писали, що медики з національної служби охорони Здоров’я Великої Британії назвали найкорисніші та найшкідливіші способи приготування курячих яєць, якими снідають мільйони людей по всьому світу.