Кулінарія

Чоловік Наді Дорофєєвої Кацурін розкрив секрет ідеального стейку: покроковий рецепт від ресторатора

Євген Чепур
901
1
Міша Кацурін. Фото: Instagram
Ресторатор Міша Кацурін поділився рецептом ідеального стейку. Чоловік детально описав техніку приготування та соус чімічурі, який підкреслює смак м’яса.

Український ресторатор Міша Кацурін у своєму Instagram показав, як готувати стейк рибай medium rare. Він назвав його «ідеальним» і порадив доповнювати страву класичним соусом.

Для приготування знадобляться: стейк рибай, томат, броколі, оливкова олія, лимон, часник, кумин, петрушка, кінза, винний оцет, перець чилі та сіль.

Покроковий рецепт від Кацуріна:

  • дістати м’ясо з холодильника, довести до кімнатної температури;
  • ретельно засолити великими кристалами солі;
  • зробити чімічурі: перебити в блендері зелень, часник, спеції, оцет і олію;
  • броколі бланшувати хвилину в окропі, потім швидко обсмажити з оливковою олією та лимонним соком;
  • стейк обсмажити на сильному вогні по дві хвилини з кожного боку, дати відпочити три хвилини, нарізати, додати перець та сіль.

Кацурін наголосив, що головне – не боятися спецій і дати стейку «віддихатися» після сковороди.