Як правильно варити вареники: шеф-кухар Клопотенко дав поради для різних видів
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився корисними порадами, як правильно готувати вареники залежно від начинки чи способу приготування. Його головне правило у тому, що кожен вареник має свій час і свою родзинку.
1. Вареники на парі
Готуйте у пароварці 10–15 хвилин. Подавайте зі шматочком масла або хрусткими шкварками.
2. Вареники з вишнями
Варіть у киплячій воді лише 3–4 хвилини. Найсмачніше — зі свіжим маслом і медом.
3. Мандрики
Це запечені вареники. Викладіть у форму, змастіть жовтком і запікайте 30 хвилин при 180°С.
4. Вареники з сиру
Варіть 7 хвилин. Подавайте зі сметаною, медом або маслом.
5. Опіканці
Трохи проваріть у підсоленій воді, викладіть у форму, змастіть 30 г масла і запікайте 20–30 хвилин. Ідеально смакують із маслом або часниковим соусом.
6. Вареники з піском
Кидайте у киплячу воду й варіть 5 хвилин. Подавайте з апетитними шкварками.
7. Вареники в крохмалі
Спершу відваріть 7 хвилин, потім обсмажте з 30 г крохмалю, розведеного у 45 мл води, до карамелізації.
- Клопотенко радить експериментувати й обирати начинку під настрій: А який ви сьогодні вареник?
Нагадаємо, кухар Євген Клопотенко передав принцу Гаррі під час його візиту до України банку борщу і не тільки. Це особливо символічно, оскільки 13 вересня в нашій країні святкується День українського борщу.