Кулінарія

Як правильно приготувати жульєн з грибами: рецепт страви дитинства Володимира Ярославського

Ілля Рябінін
334
Жульєн з грибами. Ілюстративне фото: freepik
Український шефкухар та суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський показав рецепт жульєну з грибами з власного дитинства. В цьому йому допомогла його мама.

Як розповів сам кулінар, готувати жульєн з грибами легко, і його можна подати як в індивідуальному посуді, так і у великому. 

👉Дивитися відео процесу приготування👈

Інгредієнти:

  • 3 шт. великі курячі стегна;
  • 500 г печериць;
  • 200 г вершків 30%;
  • 150 г молока;
  • 30 г борошна;
  • 15 г масла + 15 г олії;
  • Сіль, чорний та духмяний перець, мускатний горіх;
  • 1 ст. л. сушених лісових грибів.

Спосіб приготування:

  • Печериці та цибулю дрібно нарізати. На розігріту пательню з олією спочатку кинути цибулю й обсмажити до готовності, потім додати гриби. Не дуже засмажувати.
  • Стегна очистити від шкірки та кісточок та нарізати великими шматками. Обсмажити окремо.
  • Змішати курку та гриби, додати молоко й вершки, спеції та соус (борошно, просмажене з маслом і олією). Так соус матиме кращий смак і консистенцію.
  • Перекласти в місткість для запікання, засипати твердим улюбленим сиром. Запікати при 200–220 °C до рум’яної скоринки — і готово.

Як зауважив Володимир Ярославський, курку можна брати відварну або запечену. Сири ж, за його словами, можна міксувати за бажанням на свій смак, так само як і гриби.