«Кращого рецепта немає»: Ольга Сумська поділилася, як зварити варення з мінімумом цукру
Для всіх, хто стежить за здоров’ям або просто хоче менш солодку консервацію, акторка Ольга Сумська поділилася рецептом варення, у якому всього 200 г цукру на 1 кг ягід. Сумська зазначає, що цей рецепт підходить для будь-яких сезонних фруктів і ягід: полуниці, смородини, малини, абрикосів чи слив.
«Кращого рецепта немає! Я готую таке варення вже багато років і завжди задоволена результатом. А головне – не надто солодко і дуже ароматно», – написала Ольга в Instagram.
Інгредієнти
- 1 кг ягід або фруктів
- 200 г цукру
- сік половини лимона
- 2 скибочки апельсина зі шкіркою (дрібно порізати)
Приготування
- Промийте, почистіть і наріжте ягоди (наприклад, полуницю) на шматочки.
- Засипте цукром і залиште на 30 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Потім додайте лимонний сік і дрібно порізані часточки апельсина.
- Ставте каструлю на сильний вогонь. Варіть 25–30 хвилин, постійно помішуючи. Не відходьте від плити – варення легко може втекти.
- Готове варення розлийте в стерилізовані баночки, закрутіть кришками, переверніть догори дном і залиште охолоджуватись.
«Пінка вивариться сама, а джем загустає до ідеальної консистенції», – пояснює акторка.
Рецепт варення від Ольги Сумської. Фото: Соцмережі Ольги Сумської
Сумська каже, що з 1,5 кг ягід і склянки цукру в неї вийшло 5 баночок по 100 грамів – ідеально для сніданків або подарунків друзям.
🔥Читайте також: Ольга Сумська показала рідкісні фото в яскравому купальнику: як відреагували колеги народної артистки