Кулінарія

Шоколадні мафіни з кабачком: рецепт ніжної випічки, яка здивує навіть гурманів

Уляна Виноградова
6
Мафіни з кабачком. Фото: Скриншот
Ніжні, соковиті та ароматні: шоколадні мафіни з кабачком стануть справжнім відкриттям для ваших смакових рецепторів. У десерті зовсім не відчувається овоч.

Кабачки – універсальний овоч, який можна використовувати не лише для закусок, а й для солодкої випічки. Спробуйте приготувати шоколадні мафіни з кабачком – у готовому десерті смак овочу зовсім не відчувається, зате тісто виходить ніжним, соковитим і дуже ароматним.

Приготування займає лише 50 хвилин, а харчова цінність на 100 г складає 228 ккал.

Інгредієнти

  • кабачок (молодий) – 250 г
  • борошно пшеничне – 150 г
  • яйце куряче – 1 шт.
  • цукор – 150 г
  • олія – 50 мл
  • какао-порошок – 1,5 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • кориця мелена – за смаком
  • сіль – щіпка

Приготування

  1. Кабачок натріть на дрібній тертці та злегка відіжміть сік.
  2. Додайте яйце, всипте цукор, сіль, влийте олію й перемішайте вінчиком.
  3. У борошно додайте какао, розпушувач, корицю, просійте через сито й з’єднайте з кабачковою масою. Добре перемішайте.
  4. Розкладіть тісто у формочки, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину.
  5. Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 25–30 хвилин.
  6. Остудіть мафіни, дістаньте з формочок і посипте цукровою пудрою.

Поради

Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. А якщо кабачок перестиглий – очистіть його від шкірки та насіння.

Ці мафіни стануть чудовим десертом до чаю чи кави та приємно здивують ваших гостей.

Читайте також: Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ніжних і пухких мафінів: секрет у правильних інгредієнтах